Aktivnosti

Vožnja biciklom

Bicikl je idealno sredstvo za obilazak brojnih ljepota Gorskog Kotara, a više od 400km biciklističkih staza omogućuju razgledavanje svih kutaka ovog zelenog planinskog raja, od gustih slikovitih šuma preko brzih rijeka i potoka do mirnih i pitomih livada. Staze prolaze uz lokalne ceste i šumske puteve pa je vožnja biciklom pravi užitak obilaska mirnog krajolika, a blizina naseljenih mjesta pruža priliku i za upoznavanje gastronomske ponude goranskog kraja. Više o mogućnostima vožnje biciklom kroz Gorski Kotar i o biciklističkim stazama možete saznati na stranici www.gorskikotarbike.com

Pješačenje i nordijsko hodanje

Zbog brojnih šetnica i planinarskih staza, Gorski Kotar je odlično je mjesto kako za lagane šetnje tako i za izazovnije uspone i obilaske te za u novije vrijeme sve popularnije nordijsko hodanje. Dobro uređeni putevi idealni su za sve uzraste pa je šetanje idealna prilika za obiteljski obilazak prirodnih atrakcija ovog kraja. U Gorskom Kotaru ima čak 16 planinarskih domova koji se nalaze uz staze i nude vrhunsku hranu i piće pa svi koji se odluče otići na izlet u prirodu pješke mogu dobiti pravu okrjepu na svom obilasku.

Rafting

Rafting na rijeci Kupi prava je poslastica za ljubitelje adrenalina i aktivnog odmora u prirodi te odlična prilika za osvježenje u vrućim ljetnim mjesecima. Njen gornji tok koji protječe kroz Gorski Kotar još uvijek je divlji i neukroćen radi čega je savršen za adrenalinsku avanturu ove vrste. Osim brodovima za rafting, niz rijeku se može spuštati kanuima i kajacima, a u raftingu se može uživati skoro čitavu godinu osim nekoliko zimskih mjeseci kad rijeka nije pogodna za spust.

Canyoning u Vražjem prolazu

Kanjon Vražji prolaz nudi mogućnost spuštanja po brzom gorskom potoku Jasle između strmih i uskih kamenih klisura. Iako ne zahtijeva veliku fizičku spremu, ova avantura iziskuje spretnost i svakako se ne zaboravlja brzo. Spuštanje niz brojne slapove, uz huk potoka i nevjerojatne prizore prirode nijednog ljubitelja adrenalinskih aktivnosti neće ostaviti ravnodušnim.

Vidi ponudu

 
Domus Vita Villas & Chalets Rental je novi projekt lanca vila i kuća za odmor u jednoj od najljepših i najzelenijih regija Hrvatske, Gorskom Kotaru, bajkovitom kraju stoljetnih šuma i modrih jezera.
Inspirira nas Gorski Kotar
Još uvijek malo poznata regija Gorskog Kotara skriva udobne i vrhunski opremljene kuće za odmor. Odaberite idealan smještaj za Vaš odmor i istražite netaknute ljepote ovog skrivenog raja među planinama!
 
Opširnije

Kontakt

 
Domus Vita - Villas & chalets rental
Goršeti 3B, Brod Moravice 52312, Hrvatska
+385 99 8436 988
info@domusvita.hr
www.domusvita.hr